2015: Eesti tulevikulugu otsimas

2015. aastal muinastulede öö lõkete juures mõtlesime ka meie riigi tulevikule.

Ikka ja jälle arutletakse meie ühiskonnas teemal, kas Eesti vajab ühte, kõiki Eestis elavaid inimesi ühendavat lugu. On tuliseid pooldajaid ja veel tulisemaid skeptikuid. Siiski on kõik tavaliselt nõus tõdemusega: „Kui meil ei ole oma lugu, võime äkki avastada, et oleme osa kellegi teise loost.“

Mis see on, millele toetame oma ühtsustunde? Mis on need ühisväärtused või milline on see lugu, mis tõmbab magnetina tagasi laia maailma tarkust ja õnne otsima läinud kaasmaalasi? Milline on see lugu, millele toetame oma identiteeti ka tulevikus? On Eesti moodne inkubaator ja kus on alles pärapõrgud? Või on siin saladuste maa, kus tuntakse ussikeelt? Mis on see, mis meile täna rõõmu valmistab ja kuhu me teel oleme?

Selliste küsimuste üle arutlemiseks kutsume Muinastulede ööl koos lõkke ümber mõtlema, mis meile Eestis rõõmu valmistab ja millisest Eestist unistame. Teeme seda koostöös Arvamusfestivali korraldajatega.

tulevikulood 2015

Selleks, et lõkke ümber arutleda sai, piisas soovist ja julgest pealehakkamisest.

1. Laetud Arvamusfestivali kodulehelt alla juhend, mis algatatud arutelu juhtida aitas
2. Kutsutud sõbrad, tuttavad või lähedased oma lõkke juure ja antuda oma lõkke asukohast ka muinastuled.ee veebilehel teada (saad teistele osalistele asukohta jagada).
3. Peale üritust kirjutatud kokkuvõte ja saadetud oma grupi tulevikulugu Arvamusfestivali korraldajatele (link: Saada tulevikulugu)

Lisainfot Arvamusfestivali kodulehelt